dimecres, 29 de maig de 2013

70 anys del PETIT PRINCEP escrit per Antoine de Saint-Exupéry

 


Aquest fantàstic llibre, escrit per Antoine de Saint-Exupéry, va esdevenir un gran èxit editorial fins arribar a ser tot un clàssic de la literatura universal.
El Petit Príncep és un conte per a nens i nenes i també per als més grans; un relat filosòfic sota l’aparença d’un conte per a infants.
Narra la història d’un aviador atrapat al desert perquè se li ha espatllat l’avió i les converses que manté amb un nen, El Petit Príncep. Amb aquestes converses, el Petit Príncep fa replantejar-se la vida a l’aviador a través de les seves reflexions sobre la lògica absurda del món adult.
Escrit d’una manera clara i senzilla, amb un llenguatge planer perquè els nens i nenes el puguin entendre sense cap dificultat, El Petit Príncep també es caracteritza per les seves il·lustracions, fetes pel propi Saint-Exupéry, les quals han esdevingut tan famoses o més que el propi llibre.


La clau d'or

Recomanem com a lectura:

LA CLAU D'OR de Feliu Antúnez i Segui

Aquesta novel·la ens proposa un viatge a través del temps: de la Història i de les històries. Un recorregut que, alhora, també és geogràfic.
L'Empordà i el Ter són l'escenari en què, des de l'actualitat i ascendint en el temps fins a l'edat mitjana, a través del fil conductor d'una clau d'or misteriosa, una galeria de personatges amb forts vincles amb el territori protagonitzen alguns fets històrics: la Guerra del Francès, la desfeta del 1714 en la Guerra de Successió, la descoberta d'Amèrica i les disputes entre el comte d'Empúries i el rei Jaume II. Culmina amb el fet no prou ben conegut del desviament del Ter.
Els escenaris són prou coneguts: París, Palamós, Barcelona, Pals, Bellcaire...
És un relat de ficció, basat en mitges veritats i mitges mentides
 

dilluns, 13 de maig de 2013

Any Carmen Amaya

Comença l'any CARMEN AMAYA

L’Any Amaya vol retre homenatge a l’artista catalana, una de les més importants del flamenc i una de les primeres amb fama internacional. Alhora pretén reflexionar sobre l’aportació del flamenc i la cultura gitana a la cultura i patrimoni català.

Homenatge a Carmen Amaya (Situada a la Plaça Forgas)
 Autor : Francesc Polop


Activitats programades (dosier)